Cup-helgen avklarad

Ja då var denna helg äntligen slut. Vi har varit på NSK hela helgen och hjälpt till. Barnen var jätteduktiga och slutade på fjärde plats av sju lag. Två vinster, två oavgjorda och två förluster. Så bra som de har spelat i helgen har de inte gjort på hela vintern. Fin avslutning! Oskar var helt slut efter alla matcher.

Linnea och Emil har varit utleasade lite överallt. Först farmor och farfar, sedan kusinerna.

Elvis var hos Bitta och Ola. På lördagen var de och hämtade deras nya vovve. En schäfertik som de ska vara som fodervärd åt. Försvaret ska ta valpar på henne och sedan blir hon deras. Elvis tyckte att hon var jobbig. Han bara morrade åt henne hela tiden. Hon ville bara busa och han ville sova. Det trodde jag inte om honom. Han som är så feg. Det kanske går bättre om de får vara ute och busa.

Early har fått vila sedan i fredags. Då fick han ett ordentligt pass i ridhuset. Antonia och jag red dit för att träna dressyr, men vi hoppade istället. Det gick bra ända tills jag började tveka. Då slutade Early och hoppa. Jag blir så sur på mig själv. Varför kan man inte vara lika oräd som när man var yngre!

Nu måste jag hoppa in i duschen. Börjar ju jobba snart.

Onsdag

Ja idag är det kursdag igen. Undra vad Suzanne har hittat på till idag då. Hon skulle ha med sig sin lilla valp idag iallafall. Ska bli roligt att se.

Ska gå ut och träna lite med Elvis om en stund. Den här veckan har det inte blivit så mycket träning som det borde varit. Har haft fullt upp med annat. Vi ska åka upp till Harry en stund före och busa. Då kanske de klarar av att hålla sig i skinnet en stund. Kanske!

Oskar blev hemma både igår och idag från skolan. Hoppas att han blir frisk till fredag så han kan vara med på kuppen. Det skulle ju vara otur om han skulle missa den. Den här vintern har han varit sjuk mycket, envisa förkyldningar som inte vill ge med sig. Han har ingen feber iallafall.

Igår eftermiddag var jag och red Early. Tog en tur i bomskogen. Det var knöligt och svinkallt. När jag kom hem så var det -5 grader. Inte undra på att jag frös om tårna. Idag har jag insläppet så måste förbereda middagen innan kursen så att jag hinner äta innan stallet idag. Jag ska rida med Kicki idag. Det var ett tag sedan Early och Magi var på tur tillsammans. Ska åka och titta om det går att rida vid järnvägen eller om de kör timmerbilar fortfarande. Har inte sett någon på ett tag.

Nu ska vi äta frukost och göra oss iordning så att vi hinner med oss.

Snö, snö och åter snö

Vad jag är less på snö!

Det slutar ju inte heller. Bara vräker ju ner. Jag vill ha vår och sol, men det blir väl det någon gång.

Linnea är hemma från dagis idag och jag från jobbet. Linnea är fortfarande inte riktigt pigg. Hon har ingen matlust alls. Ska försöka få i henne någonting till lunch iallafall.

Igår var jag duktig. Klippte klorna och mellan trampdynorna på Elvis. När jag var igång med klippandet så fortsatte jag med att tunna ur pälsen på hela vovven. Allt för att slippa de där förbaskade våteksemen. Får hoppas att han slipper dem nu. 

Tänkte åka till stallet medan Oskar är på träning. Får se om jag orkar rida en liten sväng idag eller om jag väntar med det till imorgon. Får se vad jag orkar. 

Nu ska jag hjälpa Linnea med en film.     

Magsjuka

Ja det har Linnea och jag haft. Inte roligt. Jag är fortfarande alldeles slut. Hoppas att inte de andra får det nu då.

Har inte skrivit på ett tag för jag har inte orkat. Det har inte hänt så mycket heller.

I tisdags så tränade jag och Eva med vovvarna. Det gick bra. Man blir så peppad när man tränar tillsammans så då går allt mycket bättre.

På onsdagen var det kurs. Gick väl sådär. Det är så svårt att få Elvis att titta på mig när vi ska göra något. Han följer med men ögonkontakten uteblir. Nu blir det kontaktövningar som vi måste träna på.

Torsdagen var ganska full av aktiviteter. Linnea och jag var till Ingela och hälsade på. Åt tårta och surrade lite medan barnen lekte. På kvällen var det både simskola och föräldramöte. P-O åkte till simskolan med Emil och Jag gick på föräldramötet. Rektorn vill flytta 6:orna till Nivrena men det vill inte vi föräldrar. Hoppas att det lönar sig att protestera!

I fredags skjutsade jag barnen på skola och dagis sedan for jag till stallet för att rida. Red på planen och övade lite. Det blev serpentiner, åttor och volter. Early blir riktigt mjuk efter en stund med de övningarna. Var riktigt nöjd. Skyndade mig hem och gjorde mig iordning. På väg till jobbet så köpte jag kraftfoder till Early. Var in på Granngården och där reade de grimmor. 10:- styck så jag köpte tre.
Jag jobbade till 18. När jag kom hem hade Linnea nyss spytt. Ville bara vända i dörren men det går ju inte. Vid 21-tiden började jag spy så det blev inge jobb på lördagen iallafall.

Igår var jag alldeles knäckt. Linnea var ju pigg men inte jag. P-O fick hjälpa mig med stallet. Han är så snäll!

Imorse hade jag utsläppet. Gick bra men jag blev helt slut av det. Åkte hem och la mig igen när jag var klar. Early fick vara naken idag. Det är ju så varmt.

Nu ska jag bädda rent i alla sängar. Kan ju behövas!


Lite bilder från lördagens träning



Full koncentration.



Rider serpentiner för att mjuka upp hästarna.



INTE titta neråt!



Skrittar av efter galoppträningen.



Bilderna är väldigt suddiga då syrran knäppte med mobilen.

Jag vill ha en ny kamera så man kan knäppa kort och filma!

Träningen

Ja idag så var det äntligen dax för träningen med Early. Det gick jättebra och var riktigt roligt. Fick mycket olika tips för att komma vidare. Det var jag och två till som red tillsammans. Kerstin var väldigt duktig på att förklara hur man skulle göra. Hon tyckte att Early var väldigt fin och symetriskt byggd. Vi fick t o m igång högergaloppen några språng. Jätteimpad! Vi som har kämpat så länge för att få till den och sedan händer det bara. Anna knäppte lite bilder så jag lägger väl in dem när hon mailat mig. Early var aillafall  riktigt slut när vi var klar. Pratade med Kerstin och hon kunde tänka sig att åka till njurunda för att träna mig och Antonia. Ska ringa henne till veckan för att bestämma mer.

P-O tog med Emil på hockey efter vi kom hem. Sedan åt vi middag hos svärföräldrarna. Fläskfile med potatisgratäng. Jättegott!

Nu ska jag sova iallafall.




Äntligen fredag!

Den här veckan har gått så fort. Helt plötsligt är det fredag igen. Imorgon ska jag åka och träna med Early i Kunsnäs. det ska bli spännande.

Jag har inte haft tid att skriva på flera dagar för det har varit lite mycket. I onsdags var det kurs med Elvis. Det gick bra. Han blir mycket lydigare när vi åker till klubben. Precis som att han fattar vad vi ska göra. Vi fick prova på apportbocken, se på en lydnadsfilm och träna inkallning. Elvis fixade allting. Sedan fick jag skynda mig hem för kl 16 skulle Oskar vara på träningen och kl17 skulle jag vara i ridhuset med Early. Blev lite stressigt men det gick. Tränade skänkelvikningar och volter med Early. Det går bättre och bättre för varje gång vi är där. Kom inte hem förrän vid 20-tiden.

Igår jobbade jag och sedan en snabbis till stallet för att mocka och fixa mat och sedan till badhuset med barnen. De badade och P-O och jag satt och tittade.

Nu måste jag skynda mig för jag ska jobba idag. Börjat 10.

Ursch vilket väder!

Idag är det inge trevligt väder ute. Snöstorm. Jag som hade tänkt rida till ridhuset idag, men blev så less så jag orkade inte. När jag skjutsat barna imorse var jag så trött så jag gick och la mig igen. Det är inte så vanligt men ibland måste man få sova en stund. Klev upp igen vid tio och gjorde mig iordning. Tog med Elvis till stallet där han fick träna på platsliggning med störning. Det gick jättebra. Nathalie kom dit efter en stund med sin lilla tik. Då fick Elvis och hon leka en stund. Elvis blev helt till sig. Skönt att veta att de kommer överens med varandra då man oftast har hundarna lös där. 

Imorgon är det kursdag igen. Hoppas att Suzanne har blivit bättre tills dess. Måste ringa till Eva också så att de får busa en stund före. Annars blir det så jobbigt för dem.

Ikväll är det stallmöte. Lite gruvsamt eftersom det inte är så roliga grejor som ska tas upp, men det är nödvändigt. Man förstår inte hur en del tänker. Hoppas att stallägarna kommer. Skulle vara skönt att de fick en inblick om hur det sköts eller rättare sagt hur det inte sköts.  

Nu ska jag förbereda middagen. Currykyckling och ris. Smarrigt!

Bilder!



Måste ju pröva lägga ut några bilder. Första här ovanför är ju Early.



Sedan Elvis då. Lillgubben som är 2 år. det var ju inte så svårt. Måste bara köpa ny kamera så det går att knäppa kort också.


Småbarn!

Ja snacka om att man kommit ifrån att ha småbarn. Vi var barnvakt åt syrrans lilla Frida. Hon kan krypa och det går väldigt fort. Sen så når hon allt, precis allt! Man fattar inte att de har så långa armar. P-O och jag var helt knäckta efter att hon åkt hem. Så länge sedan var det ju inte som vi hade småbarn, men man blir ju så bekväm.

Idag har jag jobbat. Det gick bra. Sedan gjorde jag stallet. Red en liten kortistur. P-O och Oskar skulle ju iväg på hockey.
 
Elvis fyller 2 år idag. GRATTIS!! Han har busat ute i blötsnön medan P-O har skottat så nu ligger han och sover. Helt slut! Det är säkert jättejobbigt att springa i denna blöta djupsnö som det är nu. Han fick iallafall ett nytt ben idag i present som han har gnagt i sig under dagen.

Tidig morgon!

Ja idag blev det en tidig morgon. Klev upp 6.30 för att släppa ut hästarna. Det är så skönt att vara där den tiden på morgonen. Allt är så tyst! Mockade och red på en gång när jag var där. Red Early på plan. Det gick bra i vänster varm men inte i höger. Han hänger sig på tyglarna och nyper fast bettet så det är som att hålla i en betongklump. Blev lite less och gav upp. Tänkte ta en liten runda i skogen istället men på vägen ut till stora vägen så började jag göra skänkelvikningar åt båda hållen och till slut så bara lossnade han. Han gjorde riktigt fina skänkelvikningar åt båda hållen. När jag hade ridit så var klockan bara 10. Riktigt skönt!

P-O var ledig idag så han, barna och Elvis åkte till Å för att grilla och åka pulka. Jag var ensam en liten stund men sedan åkte jag till jobbet. Mycket kunder idag och jag var ensam. Det går ganska bra men det är svårt att ha uppsikt över hela butiken. I dag på morgonen hade någon stulit ett par ridbyxor för 2000:-. De är inte lite fräcka heller. Tur att det inte var när jag var där!

Nu ska jag gå och se på Så ska det låta.

Sjuk idag

Fortfarande tidigare inlägg.

Allting har börjat kännas lite bättre nu iallafall. Det är fortfarande tungt att se Isaks tomma box, men jag bryter inte ihop hela tiden iallafall.

Idag har vetrinären varit ut för att vaccinera Early. Han skrev ut maskmedel på samma gång så nu har jag det iallafall. Ska hämta ut det på en gång när jag fått pengar.

Nu ska jag åka och hämta sonen på flygplatsen. Han har varit utomlands i en hel vecka. 34 grader har dom haft. Lite varmare än här där det är -15 grader.

24 feb

Idag är jag lite bättre i förkylningen. Tänkte åka till stallet om en stund och göra klart allting. Ska tömköra Early idag för jag orkar inte rida. Ska bara få ihop selen som jag plockat isär för att smörja. Det är många remmar i en enda stor hög. Selen hade legat ute i någon bod i många år innan jag fick den så den har luktat väldigt illa men förhoppningsvis så luktar den bättre nu iallafall.

Barnen har studiedag idag så de får följa med. Det brukar gå bra för det finns så mycket att titta på där. Stallet ligger bredvid ett litet flygfällt så det finns en massa flygplan att kolla på där. Stallkatterna är också en favorit. De är så kelsjuka att de klättrar på en för att få uppmärksamhet.

Jag har insläppet idag så jag måste dit en gång till sedan men det är så skönt att allt annat är klart när man tar in.

Har haft lite tråkigt nu på morgonen och satt och googlade Earlys släckt. Hans morfar verkar ha varit en trevlig prick, Nevele Pride. Han var jätteelak men duktig på att springa. Det kanske inte är så konstigt att han är så speciell Early.

Nevele Pride, en udda, ilsken häst som inte ens hans mor rådde på. Han var känd för sitt humör, men vad blev det av honom?
Hingstfölet Thankful's Major föddes den 28 maj 1965, och man kan säga att han var lite udda redan från början. Inte ens hans mor Thankful klarade av att hantera sin son. Han rent av misshandlade sin mor, så de fick skiljas åt när han endast var 3 månader gammal. Han kördes in redan som ettåring, och efter endast 3 månader gick han 1600 på endast 1.38.

När han sedan vid 2 års ålder såldes vidare till tränaren Stanley Dancer var han mycket vacker, men hans humör hade inte svalnat av genom åren, snarare tvärtom. Han såldes för hela 20 000 dollar: 150 000 kronor, vilket var mycket pengar på den tiden. Men det var inte själva Stanley Dancer som stog för denna stora räkning, det var den rika hotellägaren Slutsky. Hans hotellkedja hette "Nevele Holiday Hotels", och Nevele baklänges blir ju eleven, och släkten Slutsky hade just 11 medlemmar. Det var därifrån han fick sitt "nya" namn Nevele Pride. Ryktet om Nevele Pride spred sig sedan snabbt, men dock inte bara pga hans snabbhet. Hans humör var något av det värsta i historien, avbitna fingrar, knäckta axlar, insparkade revben och listan blev bara längre.

Nevele Pride gjorde dock inte så bra ifrån sig på sitt första lopp, orsaken till det var galopp, och han slutade som fyra efter stoet Viv Hanover. Men efter den händelsen kunde ingenting stoppa denna argsinte hingst! Som tvååring startade han 29 ggr och vann 26! 2 gånger blev han tvåa.Och på bara det året sprang han in 1,5 miljoner kronor, vilket är mer än någon annan 2-åring före honom. Han slog nytt världsrekord, alla kategorier, för tvååringar med 1.12.5 och slog det gamla världsrekordet för treåringar på 1000-metersbanan. Alla talade nu om denna otroliga travare.


Han hade nu sprungit in mer än 5,5 miljoner kronor. Bland de 21 segrarna som 3-åring fanns bland annat; Hambletonian Stakes, Kentucky Futurity, Yonkers trot, Dexter cup och Colonial Stakes. Vilket gjorde honom till Triple Crown-vinnare. Men inte nog med det - han var den förste att klara Grand Slam! Efter dessa händelser visste hela världen vem denna ilskna hingst var.

1938 hade den fantastiske Greyhound satt ett otroligt världsrekord på 1.11,6 och efter 31 år hade fortfarande ingen lyckats slå det. Men, Stanley Dancer var helt övertygad om att Nevele Pride kunde klara det, han var också den ENDA som kunde det. Trots att hästen hade haft ett brott på ett griffelben på vänster fram så var han säker. Nevele Prides skötare under just den tiden var svensken Hans Nilsson, den ende av hingstens skötare som med nöd och näppe undkom att bli skadad. I och för sig jobbade han alltid med kraghandskar. Den 31 augusti 1969 travade Nevele Pride in på banan i Indianapolis. En och tio... en och elva... en elva och tre! Nytt Världsrekord!!


Efter den händelsen fortsatte Nevele Pride sin fantastiska karriär:
I hällande regn slog han nytt rekord, 26 längder före sina konkurrenter, på en 800-metersbana, ett rekord som stod sig i alla fall ända fram t.o.m. 1993, i 14 år! Han slog världsrekord på 1000-metersbana och höjde sin totala prissumma till 6,5 milj. kr. Efter det var det dags för avelsboxen. Men kampen om Nevele Pride blev bitter. Det blev till slut stuteriet Stoner Creek som bildade ett bolag och köpte hingsten för 22 milj. kr. Därefter såldes 50 andelar för 450 000 kr/st. Varje andel berättigade ägaren att sända ett enda sto per år (!) till Nevele Pride. Detta begränsade honom till bara drygt 50 ston/år. Ett stort misstag. Trots att avkommorna blev topphästar blev de färre än vad som varit rättvist.

Ändå var Nevele Prides avelskarriär glänsande. Här i Sverige känner vi till topphästar som t.ex. Pershing, Madison Avenue, Zoot Suit, Evita Broline, Messerschmitt, Snack Bar m.fl. I hela världen har Nevele Pride över 100 avkommor med rekord bättre än 1.14.6! Många av dem ärvde sin fars argsinta humör, men det må vara honom förlåtet. Han var trots allt en av de allra största travhästarna i historien!


Den gamle kämpen fick ett eget hus i sin hage, fullspikad med varningskyltar. Där gick han och betade, helt ostört, och njöt av livet. In i det sista höll han sin omgivning i schack. En dag hoppade han över det höga staketet och spred skräck i hela grannskapet! I april 1993 insjuknade hingsten hemma på Stoner Creek Stud i Kentucky. Han opererades för tarmvred men dog strax efteråt.


Nevele Pride blev 28 år gammal.

EN HÄST I HISTORIEN! 

28 feb

Idag klev jag upp vid 8 och for till stallet. Mockade och gjorde iordning all mat. Solen lyste och det var ca -5 grader ute. Perfekt ridväder.

Jag och Early red ett ganska hårt pass med mycket trav och galopp. Han behövde göra av med lite energi som han lagrat under veckan då jag var sjuk. När vi kom hem var Early alldeles svettig så jag skrittade av honom ordentligt och sedan fick han på sig ulltäcket under vintertäcket. Han var nöjd att få gå ut i hagen och äta lunch med Magi. När jag kom hem var klockan bara 11.30.
 
Imorgon ska jag åka dit samma tid men då blir det nog bara en skrittrunda. Jag måste kolla hur sadeln sitter. Tror att den börjar bli lite smal. Det är tur att den går att ändra själv som han ändrar om sig. Early har rundat på sig rejält nu senaste månaden. Rumpan är alldeles rund nu. All pulsning i djupsnö har givit resultat. Han får mer och mer ryggmuskler och det är ju inte fel. Hoppas att han håller sig fin nu då och inte börjar rasa i vikt igen.


19 feb

Från ridtravarbloggen.

Allting har börjat kännas lite bättre nu iallafall. Det är fortfarande tungt att se Isaks tomma box, men jag bryter inte ihop hela tiden iallafall.

Idag har vetrinären varit ut för att vaccinera Early. Han skrev ut maskmedel på samma gång så nu har jag det iallafall. Ska hämta ut det på en gång när jag fått pengar.
 

Nu ska jag åka och hämta sonen på flygplatsen. Han har varit utomlands i en hel vecka. 34 grader har dom haft. Lite varmare än här där det är -15 grader.


Tidigare blogginlägg från ridtravarbloggen

Lägger in från min tidigare blogg.

En svart dag

Den 14/2 ska ju vara en bra dag. Alla ska vara glada, men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Dagen började bra. Fint väder, solen sken och jag och Antonia red ut på en långtur. Det var helt underbart och vi sa att en sån här dag är det så roligt att ha häst. Vi var ute i nästan tre timmar. På hemvägen red vi förbi hagarna och Ozzy och Isak stog och åt hö i lugn och ro. Livet var verkligen på topp. När vi släppt ut hästarna igen i hagen gick jag upp på loftet för att hämta Earlys hö. Jag hann bara upp dit så hör jag Antonia skrika. Jag fattade på en gång att något hade hänt, så jag rusade ner för trappan och ser Isak ligga ner på sidan och Antonia skriker att han inte kan kliva upp. Ozzy och Isak hade sprungit rakt igenom stängslet och Isak gick omkull. Ozzy fortsatte springa och Isak häver sig upp. Då ser vi, höger fram var helt av och bara dinglade. Isak fortsatte och sprang efter Ozzy på tre ben med det fjärde svängandes. Till slut fick vi tag på dem och jag och en tjej som heter Nathalie stog kvar med Isak och höll honom lugn och matade honom med godsaker. Vi förstog att det bara fanns en sak att göra. Antonia och Marlene försökte ringa Isaks ägare men hon svarade inte så vi fick tag på hennes kille som jobbar med travhästar, så han kom efter en liten stund. Stallägarna kom ut dem också och stog där med oss. En timme efter att det hänt kom en som avlivade Isak.

Tänk att en dag som börjat så bra kan sluta i sådan tragedi. Jag lider med Anna-Karin som har förlorat sin kompis. Det känns inte så roligt att åka till stallet längre utan jag åker dit mest bara för att jag måste.

Igår så kom Anna-Karin dit och vi pratade en stund. Jag berättade att Isak var alldeles lugn hela tiden och att han fått god mat hela tiden och det tyckte hon kändes bra.

Jag tror att det är det värsta jag varit med om. Det var så jädra onödigt. Isak hade broddar och snösulor och ändå händer detta. Man skulle vilja linda in varenda häst i bomull men det går ju inte.

R.I.P Isak Tim. Vi saknar dig.


Jobbat idag

Idag har jag jobbat mellan 10-14. Ganska lagom pass. Det var mycket att göra hela tiden då de håller på att ändra om hela butiken. Oskar och Emil var hemma en stund själva men sedan var de med P-O på hans jobb ett tag. Sedan skjutsade de iväg farmor och farfar till Midlanda. De ska åka till Kanarieöarna en vecka. Lyllosarna! Hoppas de får bra väder. När jag slutade jobba så hämtade jag Linnea på dagis. Hon var trött idag. Hoppas hon inte håller på och bli sjuk. När vi kom hem kom faster Bitta och hälsade på. Hon åt middag med oss och sedan följde hon med till Early och hälsade på honom. Han fick vila idag. Har inte tid att rida idag. P-O kör ju hockeybussen ikväll så då blir det ju stressigt.

Igår skulle det ha varit kurs med Elvis men den vart inställd. Eva och jag var duktiga ändå för vi åkte ut till klubben och tränade själva. Det går mycket bättre när man är där än hemma. Precis som om de skärper till sig när man är där. Hemma är ju Elvis så yrsig, men där lyssnar han faktiskt.

P-O fyllde år igår. Hela 33 år. Han fick nya däck till motorcyckeln, men han får beställa dem själv. Snällt va! Jag kan ingenting om sådanna saker så det  är säkrast att han fixar det själv.

Imorgon har jag utsläppet i stallet så då får man kliva upp tidigt. Ska rida på samma gång så att allt är färdigt. Jobbar ju från 13-18 så då kommer jag inte orka göra något efter.

Tisdag

I morse vaknade barnen halv sju. Tänk att de inte kan sova när de är lediga.

Linnea var på dagis idag och pojkarna var hos Eva. De skulle shoppa presenter idag. Elvis och jag åkte till stallet och fixade. Red i bommskogen för det åker så mycket timmarbilar på vägen nu när de håller på att avverka. Early skötte sig idag. När jag kom hem hade jag fått mail från Malin om träning så nu ska jag och Early på hoppträning den 14/3. Det blir spännande. Vi har ju aldrig ridit för en tränare någon gång. Hoppas att han sköter sig. P-O har lovat att han ska följa med. Måste ju ha hjälp och hålla i och framförallt med att köra dit och hem.

Nu ska jag gå och laga mat. Köttfärsbiffar med potatis. Mums!

Måndag

Ja då var det måndag igen. Oskar och Emil har sportlov den här veckan så i morse tog vi sovmorgon. Jag börjar ju inte jobba förrän 10 så jag tänkte sova till 8 iallafall. Vaknade av mig själv och tittade på klockan, 6.35. När man för än gång skull får sova så kan man inte. Typiskt! Låg kvar i sängen en stund till på ren tjurighet.

Igår hade vi en riktig superdag. Först var jag i stallet och red. Kom hem vid 12. Då packade vi ihop lite matsäck och for bort till sandtaget i Å. Där åkte hela familjen pulka. Fort gick det men kul var det. Elvis sprang upp och ner för backen så han var helt slut när vi kom hem. En riktig familjedag blev det.

Idag jobbade jag på förmiddagen. Vi håller på och ändrar om hela butiken så det är mycket och göra. Oskar och Emil var hemma själv. Det gick jättebra. De hade varit ute en stund och lekt på kullen. Elvis var hos brollan och lekta hela dagen. Jag tror Eva hade hotat honom med att han inte skulle få leka med Harry någe mer om han rymde. Han brukar hoppa över staketet när han är hos dem, men idag höll han sig på insidan. Elvis är dötrött nu. Han orkar inte ens gå efter mig utan ligger kvar på samma ställe hela tiden.

Jag gjorde stallet efter middagen och var ute på en liten ridtur. Blev bara skritt för jag orkade inte bråka med Early om farten idag. Ibland är han så laddad så när vi ska galoppera så exploderar han. Det blir lätt närkontakt med backen om han sätter igång och bockar och jag glömde ta på mig säkerhetsvästen. Imorgon ska han få en riktig genomkörare. Linnea ska på dagis och pojkarna ska till P-O:s moster, Eva. De skulle ut på stan en sväng. Skulle väl tro att de kommer hem med en massa grejor. Det brukar bli så när de går med henne på stan.

Nu ska jag se på CSI och sedan gå och lägga mig.


RSS 2.0